26. novembril 2022 toimus Holstre magasiaidas Viljandimaa kodanike ühenduste tänupäev.
Konkursile Viljandimaa Aasta Tegu esitati sellel aastal 20 aasta tegu, mille seast valis komisjon koosseisus Evelyn Härm, Priit Oks, Katrin Kivistik, Kai Kannistu, Elmo Puidet, Ragnar Tammsalu välja 5 tegu, mis läksid maakonnalehes Sakala digihääletusele.

Komisjoni poolt valiti Aasta Tegu - Juhan Simmi 135 ja August Kitzbergi 165 juubelite tähistamine.

Rahva lemmikuks sai - Mull ja Muda kohvik Mustlas

Toome siinkohal välja kaks võitjat ja ülejäänud 3 tegu.

Komisjoni Aasta tegu - Juhan Simmi 135 ja August Kitzbergi 165 juubelite tähistamine

MTÜ Mulkide Seltsi aktiivsed liikmed korraldasid suvel Mulgimaa suurmeeste Juhan Simmi (135 a) ja August Kitzbergi (165 a)  juubelite tähistamist 14. augustil Tarvastu kirikus ja J. Simmi kodutalu õues.
Üks kontsert toimus Tarvastu kirikus ja kaks etendust anti Kivilõpes Simmi talus. Etenduseks oli Kitzbergi naljamäng „Kosjasõit", millele toona kirjutas muusikalised vahepalad Juhan Simm.
Näitlejateks olid kaasatud kohalikud elanikud, kes pakkusid nauditava kultuurielamuse ning näitasid, et koostöös saab palju nalja ja tegusid tehtud. Pealtvaatajaid oli tulnud kaugelt ja lähedalt. Kõik olid uhked Mulgimaa inimeste üle, kes olid hakkama saanud suure asjaga. 

Rahva lemmik Aasta tegu - Mull ja Muda kohvik Mustlas

Mustlas tegutsevad ägedad naised nimega ATV Lady's, kes propageerivad naistele mõeldud ATV matku, mis kaudu tõstetakse naiste enesehinnangut ja usku enda võimetesse.
Just need naised avasid suvel 15 aastat tühjana seisnud kohviku Tõru. Kevadel toimusid korrastustalgud, kus kõik pereliikmed panustasid nii ihu kui hingega suuremal ja väiksemal moel. Vanast kohvikust sai imearmas, hubane, romantiline, hea toidu ja atmosfääriga toidukoht, kus reedeti sai kuulata live muusikat noortelt muusikutelt. Kohvikus said ülesse astuda noored ja vähem tuntud muusikud. Kohalike seas oli see üks mõnus kokkusaamise koht, mida oli oodatud juba aastaid. Seal käisid kõige lahedamad külalised ja kohvik liitis kogukonda terveks suveks.  Suve lõpuks korraldati Soe külas endises Vambola kolhoosi keskuses Mull & Muda lõpupidu, millist ei ole siinkandis toimunud juba vähemalt 15 aastat.

 

Ülejäänud kolm Aasta tegu kandidaati

Jalgratta- ja jalgsimatkad Suure-Jaani piirkonnas

Siiri Merila – Hubbard ja tema elukaaslane Nigel Kellyga on omaalgatuslikud sellel aastal läbiviinud kohalikule kogukonnale viis jalgsimatka ja kuus jalgrattamatka. Osalejaid on olnud arvestatav hulk. Igal matkal vähemalt 15-20 inimest ning pikim jalgrattamatk on seni olnud 48,3 km.  Lisaks füüsilise vormi parandamisele on matka sisuks kodulooline-kultuuriline vaatenurk ning kohalike ettevõtetega tutvumine. Siiri on koos oma elukaaslasega teinud midagi enneolematut, ta on liitnud valla liikumishuvilised, pakub neile koduloolis-kultuurilisi teadmisi ning sotsiaalses mõttes ühendab eri vanuses ja erinevate eluvaldkondade inimesi. Tulevikus võiks matkades saada Põhja-Sakala valla turismimagnet. Matkakaardid koos kirjeldustega võiks kättesaadav olla ka veebilahendusena.

 

Viljandi toidujagamiskapp
Viljandis on sellest suvest Turu tänaval toidujagamise kapp, kuhu saab tuua kõlblikku üle jäänud toiduaineid ja iga tahtja võib sealt endale meelepärast võtta, täites nii näljaseid kõhtusid. Nii aidatakse toidu raiskamise probleemile vastu astuda.       
Tuumikgrupp Greete Paaskivi, Kirsika Meresmaa, Faristamo Eller jt. on teinud tubli töö kapi püstitamisel, selle korras hoidmisel ja info jagamisel. Kappi toetab asukoha ja elektriga TÜ VKA. Kapi välimuse muutsid kauniks Viljandi Kunstikooli noored. Kapi ehitust ja korrashoidu toetab Viljandi linna noorte volikogu. Facebooki grupiga on liitunud ca 500 in.

 

Mina toetan Viljandimaad
Eelmise jõulude eel alustas Jaana Hinna selle tegevusega, et suunata inimesi jõulukingitusi ostma just Viljandimaa ettevõtetest. Väikesed ja toredad Viljandimaa ettevõtted ja käsitöölised said pisut reklaami ja tuntust. Mõnigi inimene sai oma kingimurele lahenduse.  Projekt kestis 52 päeva ja kokku tehti 57 postitust ja tutvustati 52 Viljandimaa ettevõtet või ettevõtmist. Projekti jaoks kulus 1 inimesel üle 100 vabatahtliku töötunni. Projekti lõppedes saadi tänulikku tagasisidet nii ettevõtjatelt kui ka kingi ostjatelt. Näiteks sai Julia uue kliendi oma trennidesse ja Maaria leidis just täpselt sellised kindad, millest unistanud oli. Viljandimaa eeskujul liikus projekt veel edasi 7 maakonda.

 

Tänupäeva läbiviimist toetasid Kodanikuühiskonna Sihtkapital ja Viljandimaa Omavalitsuste Liit